Бузиос (Buzios)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Екзотичен Плаж

Град Бузиос е нещо като двойник на Сен Тропе. Това е едно типично рибарско селище, което обаче днес предлага истински лукс и удобства на своите псетители. Населението му е 24500 жители, като площ достига до 69 км ².

Разположено е само на два часа път с кола от столицата Рио де Жанейро (169 км), а прекрасните плажове, кристалночистата вода и екзотичната растителност по крайбрежието заслужиха на Бузиос място в класацията за най-красивите места в Бразилия и на планетата. Целият полуостров е опасан от плажове и е издаден навътре в Атлантическия океан.

Сред екстрите, предвидени за туристите на южноамериканския полуостров са голф, сърф, различни водни спортове, пазаруване. Градчето съчетава от всичко, за да може всеки вкус на посетителите да бъде задоволен. В Бузиос може да посетите луксозните и изискани ресторанти или просто да се отдадете на радостите, които ви предлага бурният нощен живот…типично по бразилски, разбира се. Най-оживената улица вечерно време е „Руа дас Педрас” (Rua das Pedras), където няма вариант да се скучае.

Бузиос

Бузиос има славата на най-известния бразилски морски курорт. През 1964 г. Бриджит Бардо посещава този райски кът и оттогава насам популярността на града расте. Днес множество холивудски знаменитости са собственици на луксозни вили и къщи на полуострова. Все още по главната улица на градчето е „Руа дас Педрас” или улицата накамъните, както звучи в превод има статуя на френската актриса.

Цялото име на градчето е Армасао де Бузиос. Най-подходящ за сърфиране е плажът Гериба. Ако искате да се гмуркате в прозрачните води посетете брега на „Подковата” с нейните скалисти издатини навътре в спокойната вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати