Гаспези, Канада (Gaspesie National Park)

21.11.2009

Полуостров Гаспе (или Гаспези) е обширна територия в югоизточната част на канадската провинция Квебек. Огромната територия се простира между устието на река Сейнт Лорънс и Атлантическия океан, в северна посока от Ню Бърнсуик

Двата изходни пункта, по които можете да стигнете до Гаспе са от Монреал, който е на разстояние от 560 км, и от Квебек, който се намира на около 340 км от природния парк. И по двата маршрута може да се пътува или с автомобил, или с влак.

Гаспези, Канада (Gaspesie National Park)

На територията на полуострова са разположени пет различни региона – Горен Гаспе, Краят на земята, крайбрежието, Долината и Заливът Шальор. Всички тези уникални по своему територии превръщат в парка в най-любимото място за отдих на много жители на Квебек, които идват тук, за да се любуват на бреговата ивица и лятното слънце. Въпреки, че паркът не е популярна туристическа дестинация, понякога в разгара на лятото предварителната резервация в местните хижи и хотели е задължителна.

Районът на Гаспе или Гаспези, както е известен още, е слабо населен, но има доста селища, които се занимават предимно с риболов. Гористите хълмове, чиито склонове се спускат до набарздената морска брегова линия с множество морските фарове се допълват от заоблени пасища.

Една от туристическите атракции тук е т.нар Пърс Рок (Percé Rock). Тази скала се намира в морето, а отличителната й форма е с тунел от единия й край. Тази скала се намира в морето. Това е отличителна форма, удължена с голям тунел е пиърсинг в единия край.

Тя може да се разгледа от на брега, от лодка или пеша до там, където отливът го позволява. до най-ниската точка на отлива. Ако имате възможност непременно обиколете скалата от различни те й ъгли по различно време на деня, тъй като магията на светлината подчертава цветовете й всеки път различно. Това е и любим снимачен обект на много фотографи, които идват тук от цял свят.

Природният „Парк де ла Гаспези” включва планината Шик-Шок, която е част от Северните Апалачи. Тук посетителите могат да се отдадат на риболов в многобройните реки, пълни с малки сьомги и американска пъстърва. По ливадите край хълмовете може да се наблюдават как пасът американски лосове, елени и сърни.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати