Пуерто Анхел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Puerto Angel

Пуерто Анхел (Puerto Angel) e малко рибарско селище, превърнало се в туристическа дестинация. Това градче не предлага всички луксове на крайбрежните курортни комплекси на Мексико и първоначално може да не ви направи особено впечатление. Но ако прекарате известно време тук сред с гостоприемството на местните, слънчевите плажове, вкусните морски дарове, както и сред спокойния темп на живот, ще бъдете истински удовлетворени от ваканцията си.

Пуерто Анхел е разположен на тихоокеанския бряг на мексиканската провинция Оаксана в община Сан Педро Почутла (San Pedro Pochutla), в прелестния залив между градчетата Пуерто Ескондидо и Байас де Уатулко. Общата панорама на този район се състои от скалисти върхове и красива брегова ивица. Макар и плажовете да са само два, водата е кристално бистра и са идеални за летен отдих.

Мястото е заселено в края на 18 в., като първоначално е използвано от акустиращите пирати за скривалище и място за съхранение на контрабандни стоки. В последствие пристанището на града се разраства заради проспериращата търговия с кафе.

По-късно обаче износа на кафе преминава в други държави и днес пристанището е по-скоро туристическа атракция, отколкото работно място за внос и износ. През 1997 г. е разрушено от урагана Полина, но по-късно е възстановено от правителството.

Двата плажа – Плайа Принсипал (главният) и Плайа дел Пантеон се намират в центъра на градчето. Главният се използва предимно от рибарите, защото вълнението е по-силно, докато другията плаж е заобиколен от скали и е отлично място за гмуркане.

Самото селище не е място за буйни летни преживявания, а по-скоро за спокойна лятна ваканция далеч от шума и забързаното ежедневие. Някой от туристическите атракции тук са лагуната Вентанила, където може да се наблюдават крокодили и различни видове птици, както и водопадът Лос Рейес.

В района на Пуерто Анхел се намира и красивият плаж Плайа ла Тихера, наричан още ножицата заради стърчащите от водата скали, които наподобяват формата на ножици. Най-подходящото време за посещение на местността около Пуерто Анхел е през есента и зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати