Сан Антонио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Сан Антонио

Сан Антонио (San Antonio) е вторият по големина град в щата Тексас и седмият по размери в САЩ. Точното му разположение е в северния край на южната тексаска област, на югоизток от тексаските плата. Този интересен град е ситуриран сред три геоложки терена – Освен южните плата (South Texas Plains), градът е заобиколен от местността Хил Кънтри (Hill Country), както и от дива област на прерии и езера.

Никой друг град в цялата страна не отразява така добре мексиканските корени по тези места, както Сан Антонио. Още преди щатът да се освободи от мексиканска власт това е единственото голямо населено място в региона. В миналите векове тук са живяли предимно архитекти, пристигнали от източната част на страната, собственици на плантации от юга, испански мисионери и военни, фермери от Запада. Тяхното влияние и днес е осезаемо в централната част на града, като е заложено в архитектурата, кухнята и цялата култура на местните.

В Сан Антонио не може да се скучае. Има много какво да се направи в този град, като се започне от посещение на художествените и историческите музеи, увеселителните паркове, които допълват многото заведения за хранене и пиене.

Безспорно най-голямата забележителност на Сан Антонио е Аламо и хиляди туристи идват годишни за да видят този исторически паметник. Красивата църква е свързана с известната едноименна битка от февруари-март 1836 г., когато 188 тексаски войника устояват 13 дни на много по-голямата мексиканска войска. За съжаление днес сърквата не е в много добор състояние, като могат да се видят само бившите жилища на мисионерите и централния параклис.

Сан Антонио е известен и със своите панаири и тържества, които обединяват различните културни традиции на района. По време на празниците има родео с разярени бикове, слушат се духови оркестри, като тук е и лоното на т.нар. техано стил, който съчетава в една обща мелодия мексикански и германски ритми. Наричан често Градът на фиестите Сан Антонио има доста приятна градска инфраструктура, а най-забележителен е кеят покрай реката. Тук лятото е изключително горещо, затова е най-добре да посетите града пролетта или есента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати