Pochivka.com»Статии и Новини»Паркове»Национален парк Ширетоко

Национален парк Ширетоко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Бяла Лисица

Националният парк Ширетоко (Shiretoko National Park) е разположен на едноименния полуостров в отдалечената североизточна част на остров Хокайдо (Hokkaido) в Япония. Това е един от най-непристъпните райони на територията на цялата страна. В него няма големи населени места, като в някои части дори не са изградени пътища.

Най-подходящото време за посещение на парка, който от 2005 г. официално е част от природното наследство на ЮНЕСКО, е през краткия летен сезон от юни до септември. Въпреки, че защитената територия е отворена за посещения през цялата година, през зимата условията на прехода в района са извънредно тежки.

До „Ширетоко” се стига на три тура – първо е необходимо да кацнете на летището в Куширо (Kushiro) с полет от Токио, откъдето се взема влак до селището Шари (Shari), а оттам с автобус до парка.

На територията на Ширетоко има пет езера, които са лесно достъпна за туристите атракция. Намират се в близост до главното пристанище в местността - Утуро, разположено на 10 км от местността Ширетоко Го-ко. Езерата са разположени на разстояние около 2, 5 км, като са свързани помежду си с пътеки и красиви дървени мостове. Доста от посетителите тук прекарват много повече време, отколкото е необходимо за обиколката на езерата заради невероятната красота на това място.

Като цяло пейзажът в парка Ширетоко е страховит и не особено госотприемен. В средата на острова има латентни вулкани, които са изхвърлили огромни черни скали по крайбрежието. Вулканът Иозан изхвърля горещи води, които захранват река Камуивакано-таки, която пък образува красиви водопади. В района са разпръснати и езера с топла вода. Особено атрактивен, но и труден е туристическият маршрут нагоре по реката, по който може да се разгледат всичките водни басейни.

Най-високият връх на полуострова е Раусу-даке, до който също има изградени планински маршрути. Навсякъде из парка може да се натъкнете на представители на дивия животински свят. Срещат се бели лисици, сърни, както и особено пасната кафява мечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати