Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Островите Огасавара (Ogasawara)

Островите Огасавара (Ogasawara)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Островите Огасавара (Ogasawara)

Островите Огасавара са малък отдалечен архипелаг от 30 острова, намиращи се в Тихия океан. Те са административна териториална единица на Токио, макар че са разположени на около 1000 км от града. Друго тяхно наименование е островите Бонин. Известни са с многото кървави битки, които стават на територията им по време на Втората световна война.

На територията на островите няма летище, но може да се стигне с круиз. Един път седмично от Токио тръгва кораб, който стига до селището Чичиджима. Плаването продължава малко повече от 25 часа. Кораб тръгва също и от Текешиба. Въпреки, че островите Бонин са достъпни единствено по морси път, те са доста популярна и обичана туристическа дестинация.

Островите Огасавара (Ogasawara)

Архипелагът се е формирал от древен подводен вулкан, в резултат на което флората и фауната са изключително богати на територията на всички острови. Над 140 редки вида растения, насекоми и животни се срещат по тези красиви екзотични места.

Архипелагът е открит от английски военен кораб през 1827 г. Оттогава те са владение на английското кралство в продължение на 48 г. Едва през 1876 г. са върнати на Япония.

Почти цялата площ на островите е включена в Националния парк Огасавара, който изобилства от невероятни субтропични природни гледки. Девствената и незасегната от човешка дейност природа обхваща и прекрасни коралови рифове, сред които плуват множество тропически риби.

На територията на островите има морски парк, който е особено атрактивен за туристите. Огасавара е популярно място за наблюдение на китове и делфини. За да им се любуват, са организирани специални туристически плавания с корабче. За да наблюдавате китовете обаче, е нужно да посетите района между февруари и април. Делфините и кашалотите могат да се наблюдават през цялата година, като има вариант дори да поплувате заедно с тях.

Най-населен е главният остров Чичиджима, като малко жители има и на Хахаджима. Общо около 2500 са местните жители, които стопанисват това райско кътче в Тихия океан. Те се изхранват предимно от отглеждането на банани и ананаси, както и от дърводобив. В последните годи туризмът също се е развил и допринася за благосъстоянието на местните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати