Куршевел

Курорт Куршевел

Една от най-популярните европейски дестинации в Европа безспорно е Франция. Нейното име се свързва най-вече със столицата Париж и световно известната Айфелова кула и улица Шанз-Елизе. Франция обаче се свързва и с невероятните си зимни курорти, скътани в Алпите.

Познати на почти всички световни знаменитости със своите перфектни писти, подходящи за практикуване на различни зимни спортове, с удобствата, които предлагат техните луксозни хотели и ресторанти, те привличат посетители по всяко време на годината. Макар Алпите да са най-посещавани през летните месеци, когато са завладени от зеленина и свежест, повече приходи за Франция носят нейните зимни посетители.

Типичен пример за такъв звезден алпийски френски курорт е Куршевел. Проектът му за създаване съществува още от 1942 г., в разгара на Втората Световна война. Идеята е била да бъде създаден прекрасен френски курорт, който да носи и привлекателно име.

Реализацията на проекта се осъществява четири години по-късно. Проектантите харесват името на малко и съвсем неизвестно селце в полите на Алпите, което се казва Куршевел. За да не бъдат сбъркани имената на новосъздаващия се курорт и селото, селото е прекръстено на Долни Куршевел.

Куршевел

Местните жители обаче не се съгласяват по никакъв начин името на населяваното от тях от векове място да бъде променено и започват протести. С цел избягването на размирици се стига до заключението да бъдат създадени три курорта, които да бъдат обозначени като Куршевел, но след края на името им да бъде поставена и тяхната надморска височина, която да подсеща посетителите им към кой курорт да се насочат според предпочитанията си.

Така са създадени Куршевел 1550, Куршевел 1650 и Куршевел 1850. Няма как да не бъде споменат фактът, че последното курортно селище всъщност се намира на по-малко от 1750 над морското равнище, но за да изглежда по-мащабно от известния вече зимен курорт Вал Д`Извер, който е на 1800 надморска височина, се прибавят цели 100 м към названието му.

Алпи, Куршевел

В наши дни целият комплекс, познат като Куршевел, който продължава да е разделен на 3 части, е сред най-известните ски курорти не само във Франция, но и в цяла Европа. Това е едно от малкото кътчета в Алпите, където на малка площ можете да видите два хотела от категория Палас.

В същото време няма да срещнете и ресторанти, в които да няма приет дрес код. За да се потопите в атмосферата на лукса и да се почувствате като истински звезди, е задължително дамите да си носят вечерна рокля, а господата смокинги или поне по-представителни костюми.

От своето официално откриване Куршевел е предназначен за богатите и известни хора. Тук са прекарвали своята почивка знаменитости като Бриджит Бардо, Елизабет Тейлър, семейство Бекъм, испанския крал Хуан Карлос, Кристина Агилера, принц Уилям и Кейт Мидълтън, саудитското кралско семейство и мн. др.

Куршевел , Франция

Можете да посетите френския курорт Куршевел по всяко време на годината, дори и да не практикувате зимни спортове. Той е подходящ за хора от всички възрасти, но е добре да си носите достатъчно пари, които да изхарчите с удоволствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати