Сейнт Мориц

Сейнт Мориц, Швейцария

Сейнт Мориц е скъп и модерен курорт. Но преди всичко той е място, което трябва да се види - там през цялата година настроението е празнично, а забавленията са такива, каквито не сте си и представяли.

Самият град Сейнт Мориц е учудващо непривлекателен. Съвсем не се доближава до захаросания образ на швейцарски курорт с дървени вили и крави със звънци. Всеки бърз влак от Цюрих ще ви отведе в Сейнт Мориц. Елегантен и изключителен, той е разположен в живописна долина в Алпите на около 6000 м надморска височина.

Вълшебната изолация е примамвала десетилетия наред великите Херман Хесе, Томас Ман и Фридрих Ницше, а редица холивудски звезди и кралски особи са идвали като пътешественици и са си тръгвали като поклонници на планинската красота.

Два пъти домакин на зимните олимпийски игри, шикозният ски курорт е с най-дългата ски зона в Алпите. В него може да срещнете едновременно знаменитости като Джордж Клуни, Кейт Мос, членовете на няколко кралски семейства и известни политици.

За останалите, лишени от снобизъм хора, Сейнт Мориц е популярен с невероятно красивата си природа и свързаните с нея изключително благоприятни условия за спорт. Климатът е алпийски. Има студена и снежна зима и хладно лято. Слънчевите дни в годината са поне 322, което е изключително благоприятно за скиорите.

Ако сте в Сейнт Мориц на 1 март ще станете свидетели на фестивала Chalandamarz, свързан с древната езическа традиция да се гони зимата и да се събуди доброто настроение на пролетта. На този ден момчетата на всяко село обикалят и плашат злите духове на зимата, като използват стари хлопки, звънци и много песни.

Сейнт Мориц е много популярна дестинация дори и след като ски сезонът е свършил (през лятото, края на пролетта и началото на есента). Извън ски сезона туристите се наслаждават на типичните за пейзажа на Швейцария куклени къщи, на невероятно красивата природа на Алпите, на термалната вода, екологичните походи в планината, колоезденето.

Сейнт Мориц

Все пак, да не забравяме, че градът е един от най-луксозните курорти в световен мащаб. В Сейнт Мориц може да разгледате бутиците на най-големите имена от висшата мода по Via Serlas.

Ако сте гастрономи, то ще имате възможност да се насладите на черен хайвер и трюфели по всяко време, дори високо в планината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати