Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Заливът Байрън - Байрън Бей

Заливът Байрън - Байрън Бей

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Заливът Байрън - Байрън Бей

Байрън Бей (Byron Bay) е един от най-посещаваните и обикнати курорти на територията на целия австралийски континент. Местността представлява прекрасна тропическа плажна ивица, в единия край на която е разположен едноименният град. Тук е любимото място на сърфисти от всички краища на света, защото вълните в залива са едни от най-предизвикателните за любителите на този спорт. Градът се намира на около 800 км в посока севет от столицата Сидни (Sydney) и на 175 км южно от Брисбейн (Brisbane). Съвсем наблизо е Ленъкс Худ, което е едно от десетте най-добри места за сърф в света, както и нос Байрън (Cape Byron) – най-южната точка на Австралия.

За да стигнете до този прекрасен курортен комплекс трябва да кацнете на летище Балина в Байрън Бей, а оттам с кола пътят е около 30 минути. От аерогарата до Байрън Бей има и редовни автобусни превози. 9 часа автомобилен път ви очаква, ако тръгнете от Сидни, но по пътя има доста места, на които може да се спрете и да разгледате.

Самото градче Байрън Бей е малко, като става притегателно за туристи след 60-те години на миналия век. През 70-те години и хипарската вълна залива местността, като тяхната общност се разраства. И до днес мястото е известно с алтернативните си места и начини за почивка. Тук има много ателиета за нетрадиционни терапии, много магазини, в които се предлагат различни предмети на изкуството и художествени произведения.

Байрън Бей е любимото място на множество художници, музиканти и писатели от цял свят, защото ежегодно тук се провеждат различни фестивали на литературата, музиката, както и такива свързани с изобразителното изкуство. Ако дойдете тук по Великден ще можете да посетите алтернативния музикален фест „East Coast Blues & Roots Music Festival”. През юли пък се провежда двудневният „Splendour in the Grass Music Festival”.

Байрън Бей с население от 30000 души ежегодно се посещава от над 1, 7 милиона туристи. Повече идват тук заради прелестните плажове и възможностите за сърфиране, както и заради възможността за упражняване на различните водни спортове. Може и да предприемете разходка до многото национални паркове с тропически гори, водопади и диви животни.

Заслужава си също да се изкачите на високия 1.156 м вулкан Уорнинг (Mount Warning), особено заради прекрасната гледка, която се открива от него. Възможностите за нощен живот също са повече от атрактивни. Можете да посетите Байрън Бей както през лятото (около януари), когато слънцето и морските вълни са неустоими, така и през зимата (около юли), когато градусите не падат под 18.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати