Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Куинстаун, Нова Зеландия (Queenstown)

Куинстаун, Нова Зеландия (Queenstown)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Куинстаун, Нова Зеландия (Queenstown)

Куинстаун (Queenstown) е живописен град, който се намира в Южния остров на Нова Зеландия. Това е поредната атрактивна местност, която задължително трябва да се посети, ако решите да разгледате австралийската държава. Намира се в една от 6-те провинции на острова – Отаго (Otago), а курортният град се счита за един от най-атрактивните й райони. Градчето Куинстаун е разположено на брега на езерото Уакатупу, а в далечината се вижда фона на планината Римаркабълс, чиито снежни върхове пленително се отразяват в огледалните води на езерото.

Куинстаун е превърнат в курорт, в който всеки може да намери това, което търси. Тук са достъпни както по непретенциозни бази, така и лъскави луксозни места. Множеството варианти за различни спортове и релаксиращи занимания привличат хиляди туристи през цялата година. През зимата най-практикувани от посетителите са ски спусканията и ски бягане. На около половин час с кола е изградено специална скиорска база, която предлага ски писти с различни нива на трудност. Ако съберете смелост може да наемете специалният самолет, който може да ви отведе до някой от високите върхове, за да се спуснете със ски надолу.

Лятно време туристическият поток в Куинстаун е наистина сериозен. Повечето от посетителите са привлечени от широкия набор удоволствия, които Куинстаун и местността може да им предостави. Тук е перфектно за практикуване на риболов, рафтинг, плаване с корабчета по езерото. Тукашните плавателни съдове развиват до 70 км/ч благодарение на специалните газови турбини, с които са снабдени. Куинстаун разполага и с много добра конна база, където любителите на ездата могат да практикуват любимия си спорт.

Една доста атрактивна демонстрация в Куинстаун представлява възможността да се повозите на Кингстън Флайър. Това е красив стар парен локомотив, който преминава през интересни градове, станали емблематични покрай златната треска тук в миналото и стига до резерватът за застрашени птичи видове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати