Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Алпбах, Курорти в Австрия (Alpbach)

Алпбах, Курорти в Австрия (Alpbach)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Алпбах, Курорти в Австрия (Alpbach)

Ако искате да усетите очарованието на тиролската атмосфера, едно перфектно място, което можете да посетите е именно градчето Алпбах. Разположено в западната част на Австрия в Алпите, това идеално курортно селище предлага както летни, така и зимни възможности за отдих и спорт. Най-удобният начин да стигнете до това място е като кацнете със самолет в Мюнхен или Инсбрук, а от летището вземете кола или влак.

Самият Инсбрук се намира на около 45 минути от Алпбах, което прави транспорта изключително удобен. Повечето от туристите, които посещават селцето пристигат тук заради спокойната обстановка и провинциалната тиролска атмосфера, която цари навсякъде. През лятото и пролетта, когато красивите планински цветя цъфнат, гледката на местността е буквално идилична. По това време на годината районът е перфектен за пешеходен туризъм и излети. Особено подходящи за това са Инералбах и Галтенберг. И въпреки, че Алпбах е доста малко, тук заведенията работят до късно и никога не затварят преди да си тръгне и последния клиент.

Алпбах, Курорти в Австрия (Alpbach)

Възможностите за спорт тук са доста широк спектър. В зимни условия Алпбах разполага с много добра база от ски писти с различна трудност. Има трасета както за любители и начинаещи в зимния спорт, така и за професионалисти. Първокласни и доста опасни писти са разположени по склоновете на Видерсбергерхорн. За алпинистите голямо предизвикателство представлява възможността да се изкачат по билото на Гратлшпиц.

Ако дойдете в Алпбах непременно трябва да разгледате местният музей, който предлага възможност да опознаете ежедневието през годините на местните планински земеделци. Сградата му е на бившия чифлик Фордер-Унтерберг, който е построен още през 17 в., но през 1952 г. спира да функционира.

Местността около градчето има богата история, като най-старите писмени сведения за Алпбах датират от 1150 г. По тези места обаче е имало население от преди повече от 1000 г. В отминалите векове, това място е било сравнително откъснато от по-големите населени центрове, което му е помогнало да съхрани и до днес уникалната си специфична провинциална атмосфера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати