Алгарве

Алгарве

Алгарве е най-южната област на Португалия и има невероятно живописно крайбрежие. Курортът е доста популярна дестинация сред туристите и набира все повече популярност.

Регионът е известен с множеството плажове, средиземноморския си климат, сигурността и сравнително ниските си цени.

Визитната картичка на Алгарве описва безкрайни плажове и стръмни брегове обагрени в оранжево-червени нюанси, които привличат все повече туристи с всяка изминала година.

Административният център е град Фаро, в който се намират регионалното международно летище и обществения университет.

Красивата столица, разположена на брега на Атлантическия океан, свидетелства за разцвета на големи цивилизации по времето на Римската империя и арабското владичество. През 2005 година Фаро е избран и за културна столица на Португалия.

Градът е известен като морски курорт, съхранил в центъра си богато културно-историческо наследство.

Алгарве може да се похвали със славата на едно от най-слънчевите места в Европа. Зашеметяващите плажове и малки заливи често биват класифицирани като най-красивите в света, особено що се отнася до Praya Marinha Lagoa.

За любителите на нощните приключения в съседство с курорта е селището Виламора, а в околностите се намира и водният парк Aquashow с басейн с изкуствени вълни и различни атракции за деца.

Всяка сряда пък в града се организира традиционният ромски пазар, който привлича интереса на туристите от цялата провинция Алгарве.

Алгарве

Много популярен сред туристите е град Лагос. Той се намира в центъра на Алгарве и е един от по-големите курорти. Градът се разпростира по протежението на Атлантическия океан, има древна история и богато културно и архитектурно наследство.

Освен това има и добре поддържан стар град, осеян с типичните тесни улички, където може да наблюдавате с часове как протича животът на местните хора.

Впечатляващото пристанище на Лагос пък е още един бонус, увеличаващ неговото очарование. Каквито и заведения да има в португалския курортен град обаче, нищо не може да се сравни с природата там.

Единствено там ще имате възможност да опитате местните сладки - dom rodrigos и morgados. Регионът е известен и с производството си на ароматно бяло вино. Интересна и силно алкохолна напитка е aguardente de medronho, която е направена от плодовете на ягодово дърво.

Албуфейра е друг курортен град, разположен на територията на Алгарве. Той е известен с нощния си живот, големите заведения и най-вече с добрите си музиканти, които могат да бъдат чути в почти всеки ресторант.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати