Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Баба Вида става отново арена на средновековни битки

Баба Вида става отново арена на средновековни битки

MarianeMariane
Джедай
2k
Крепостта Баба Вида

Крепостта Баба Вида отново ще стане арена на оспорвани битки в рамките на поредното издание на Средновековния фестивал БъдинЪ, който ще се проведе на 29 и 30 август там.

Посетителите на историческата забележителност ще станат свидетели на възстановка на военни турнири и ръкопашен бой. Те ще могат да се запознаят с някои старинни обичаи и занаяти, както и да проследят възстановка на сватбен ритуал от Средновековието.

Крепостта Баба Вида

Пъстрият празник се организира от община Видин, с помощта на групата за исторически възстановки Първи италийски легион от Свищов, които са се нагърбили с нелеката задача да пресъздадат подбрани фрагменти от историята на легиона.

В рамките на Средновековния фестивал ще има и редица занимания за най-малките любители на историята, дошли да видят отблизо крепостта. Те ще могат да се включат в тренировки с дървени мечове или състезания за изработване на глинени съдове.

Фестивалът няма да оскъпи цената за билетите за крепостта Баба Вида и тя ще се запази непроменена, обещават организаторите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати