Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Портофино (Portofino)

Портофино (Portofino)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Portofino

Портофино е синоним на тузарски курорт. Това райско кътче, което се намира на италианската Ривиера предлага всичкия лукс, който изискват хайлайф личностите, които пристигат тук от всички краища на света.

Точното разположение на Портофино е на красив нос в областта Лигурия, като се намира в източна посока от Генуа.

Portofino

Това курортно италианско селище се счита за един от най-красивите морски курорти на нашата планета. Не случайно това е любима дестинация на множество популярни личности от векове насам.

Днес пристанището на Портофино е препълнено с луксозни яхти, а доста често можете да видите някоя звезда да пийва коктейл в крайбрежните барове. Повечето знаменитости, които отсядат тук обитават частни къщи и вили, които се намират по хълмовете на града.

През 50-те години на миналия век красотата на това морско кътче се прочува сред европейските аристократи век. Тук идват да се разстоварят често имена като Елизабет Тейлър , Рекс Харисън, Кларк Гейбъл, Грета Гарбо. Труман Капоти и Ги дьо Мопасан дори предпочитат спокойната атмосфера тук, за да творят. В наши дни цените на недвижимите имоти тук са едни от най-високите в цял свят.

Портофино е създаден от римляните и още тогава е едно от най-красивите пристанища в империята. Първоначалното му наименование е било „Portus Delphini”, което в превод означава „Пристанището на делфините”. Наричали са го така, защото тук са плували необезпокоявание стотици делфини.

Портофино

Една от най-големите забележителности в Портофино е статуята "Исус от бездната". През 1954 г. тя е монтирана в един от заливите, като стои на 17 метра под водата. Местните вярват, че тя закриля рибарите, докато са в открито море. Друга забележителност е построеният през 16-ти век Кастело Браун.

През 60-те години на 19 в. той е купен от английски дипломат и е превърнат във фамилна вила. Недалеко се намира и един фар, който предлага невероятни гледки на цялата местност. Не пропускайте да видите и готическата архитектура на параклиса „Санта Мария Асунта”, както и църквите „Св. Мартин” и „Св. Георги”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати