Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Топ 10 на градовете с най-красива архитектура

Топ 10 на градовете с най-красива архитектура

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
172
Барселона

Следващата класация е събрала градовете с най-красива и впечатляваща архитектура, които ще ви накарат да се потопите в атмосферата им по неповторим начин.

Класацията оглавява красивият испански град Барселона. Благодарение на творбите на Гауди вторият по големина град в страната привлича туристи от цял свят. Няма как да пропуснете и все още строящата се Саграда Фамилия.

Второто място в класацията е за Париж. Разходката из улиците на френската столица ще ви накара да се почувствате в музей на открито.

Третото място е за Града на ветровете – спиращият дъха Чикаго, родно място на съвременната американска архитектура. Четвъртото място е отредено за Берлин, който има невероятно модерен облик, заслужаващ да се види.

Флоренция

Петото място заема Шанхай. Това е невероятен китайски град, който смайва с небостъргачите си. На шесто място се нарежда Вечният град Рим, а на седмо е люлката на Ренесанса – Флоренция.

Следващото място е за Атина, която има толкова много архитектурни паметници от Античността, че и седмица няма да ви стигне да разгледате.

Предпоследното място в класацията е за Дубай, който няма нужда от представяне. Макар и на последно място, Бразилия е изключително впечатляващ град, който погледнат от въздуха има форма на птица с разперени криле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати