Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Крепостта Куфщайн (Kufstein)

Крепостта Куфщайн (Kufstein)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Kufstein

Една от историческите забележителности на областта Тирол в Австрия е крепостта Куфщайн. Това масивно укрепление е разположено на висок хълм в едноименният град, който се намира в западната част на страната. Тази живописна тиролска местност се намира на около 70 км североизточно от град Инсбрук и само на 2 км в южна посока от границата с Германия.

Непосредствено покрай крепостта Куфщайн преминава реката Ин. В историческите извори се споменава за крепостта Куфщайн още през 13 в. Самото здание е строено около средата на 12 в., въпреки че единствената главна част, оцеляла от този период, е Казармата в горната част на двореца, като дори тя е била изцяло реконструирана.

От самото си създаване нататък през вековете крепостта Куфщайн търпи мащабни и редовни промени, като непрекъснато са добавяни нови пристройки. Т.нар Императорска кула е завърщена през 1522 г., като днес тя е най-добре запазената средновековна част от замъка.

След 15 в. през следващите три века Куфщайн е обсадена от военните, като през този продължителен период са добавени доста укрепителни съоръжения. Ротондата на замъка е издигната около 1475 г. За последно мащабни строителни дейности тук е имало през 19 в., когато са изградени нови казармени помещения. В годините на Първата- и Втората световна война пък няколкото тунела под двореца са се използвали за убежища.

Една от най-интересните атракции/забележителности на замъка/двореца Куфщайн се намира в Гражданската кула - "Героичният орган"/ "Органът на героите" е първият орган под открито небе/на открито и е построен през 1931 г.

Kufstein Festung

Крепостта Куфщайн днес е приютила градския музей на Куфщайн. Откритата част от нея се ползва за концерти и срещи, а през 2008-ма година се излъчва европейското първенство по футбол през 2008 г., на което домакини са Австрия и Швейцария.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати