Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности»Топ 8 на най-страшни високи места в света

Топ 8 на най-страшни високи места в света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
206
Перлата на изтока Шанхай

Доста хора се страхуват от височините. Дори да сте сред смелчаците, които нищо не може да ги уплаши, тези места със сигурност ще вдигнат адреналина ви.

Мостът Роял Джордж в Колорадо в САЩ

Уникалната структура представлява най-високият мост в Съединените щати, като се извисява над дефиле с дълбочина 304 метра. Малцина са смелчаците, които се престрашават да минат по него.

Перлата на изтока в Шанхай

Телевизионната кула доскоро бе най-високата структура в Шанхай. И днес тя впечатлява със своите 457 метра височина.

Връх Халф Дом в Национален парк Йосемити в САЩ

Този древен гранитен купол се издига на впечатляващите 1 432 метра над долината. Ако сте достатъчно смели да се изкачите до най-високите зъбери, ще се насладите на уникалната гледка на красивия национален парк на Америка.

Мостът над река Капилано

Мостът между стръмната скала над реката във Ванкувър, Канада е с дължина 213 метра. В най-високата си точка той се издига на повече от 100 м над земята.

Планината Лъвската глава, Кейп Таун, Южна Африка

Лъвската глава Кейп Таун

Изкуствените структури в Кейп Таун остават в сянката на огромната Лъвска глава. От върха на планината, който се извисява на 670 метра височина, се вижда почти целият град. Малцина обаче са посмели да погледнат, тъй като височината е наистина плашеща.

Небесните стъпала в Китай

Този наистина уникален път се намира в планината Хуа Шан на височина от 2 133 метра. Той води до чайна, в която ще се насладите на най-добрия чай в света. Може би това наистина е така, след като сте успели да се доберете живи дотам.

Харбър Бридж, Сидни, Австралия

Мостът се издига на впечатляващите 134 метра височина. Ако се осмелите да преминете по него, ще се насладите на уникалния изглед към Порт Джаксън.

Покривът на хотел Марина Бей Сандс в Сингапур

Марина Бей Сингапур

На върха на една от трите 200-метерови кули, едни от най-луксозните хотели в света, е изграден гигантски трипалубен кораб. Той е наречен Небесен парк и заема впечатляващите 12 400 кв. м. В него е разположен най-големият открит басейн в света. От него се открива впечатляваща гледка към Сингапур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати