Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Замъкът Виландри (Villandry)

Замъкът Виландри (Villandry)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Villandry

В края на 2008 г. френският дворец Виландри (Villandry) получи оценка за квалитетна туристическа забележителност от Министерството на туризма в страната, което бе признание за повече от 100 годишната традиция на двореца в поддръжката му и качествените условия за посетителите. Освен това от края на миналата година Виландри отвори врати за посетитители изцяло реставриран и обновен, като туристите тук могат да се насладят на 3 нови изложби в залите на Виландри и 5 обновени парка и градини.

Това френско шато е разположено в едноименното градче, което се намира в областта Индри-ет-Льор(Indre-et-Loire). Обиколката около замъка е уникална преживяване имайки предвид обновените паркови части. Тук може да видите живописна овощна градина, която се поддържа изцяло с екологично чисти препарати и способи.

Във вида, в който днес Виландри може да се види, той е бил изграден във ренесансовия период. На мястото на феодално укрепление тук през вековете на Възраждането се появява този уникален дворец, който днес е един от най-посещаваните на територията на Франция.

Първоначалната постройка на мястото на Виландри е била издигната някъде преди 1189 г., когат се срещат френският крал Филип Август и английският владетел Хенри II на 4 юли съшата година. От този период днес в замъка Виландри се е запазила средновековната кула, която все още може да се види в югозападния край на замъка.

Няколко века по-късно Виландри става собственост на Жан Льо Бретон, който по онова време е добре познат архитект, прочул се със своята работа над дворците Фонтенбло (Fontainebleau) и Шамбор (Chambord).

Villandry Castle

Виландри се състои от две големи геобразни крила, кояти са построени в сегашния си вид в началото на 16 в. Продълговатите прозорци, рамкирани с пиластър са решени в класически стил. Корнизите са хоризонтални, а големите прозорци с техните капандури са богато украсени с фронтон и спираловидни форми.

За магнетичната красота на градините на Виландри е трудно да се говори, защото те трябва да се видят. В онези векове те са били изградени в типичния италиански ренесансов стил, белязан от строга геометричност и симетрия в отделните части, които заедно образуват съвършен и хармоничен парк. Целия външен градински комплекс е изграден на три нива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати