Замъкът Валмар

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Замъкът Валмар

Замъкът Валмар (Walmer Castle) е интересна историческа крепост, разположена в английското графство Кент. Издигната през Средновековието като военно-фортификациоонен замък, днес замъкът Валмар с неговите естествени градини е едно невероятно място са разходка и почивка през уикенда.

Замъкът Валмар е разположен до едноименното английско градче, като е част от военния план на Хенри VIII за създаване на верига от защитни укрепления по крайбрежието на Англия. Всички крепости, които влизат във фортификационната ситема на Хенри VII, с аизвестни под наименованието Henrician Castles.

Английският крал нарежда издигането на мощна военна крепост и строежът и започва през 1539-1540 година. По това време английското крайбрежие е под перманентната заплаха от страна на Испания. В резултат на това се появява и замъкът Валмар , който е една блестяща дефанзивна структура с неговите укрепления и защитни ровове между тях.

За разлика от повечето ранносредновековни дворци, замъкът Валмар не притежава високи защитни стени. Тази крепост е издигната от Хенри VIII на едно относително ниско равнище, което позволява на Валмар да се синхронизира в съответствие с режима на атаката, която го заплашва.

По онова време барутът навлизал все повече в употреба, а евентуалните високи защитни стени на Валмар не биха били от полза, при бързото предвиждане на зоните за атака срещу противника. С ниските външни стени на замъка Валмар , подсилени с мощни бастиони и допълнителна защита на земните валове и ровове, за атакуващите крепостта има по-малко варианти за конкретни нападения, докато за защитниците й се откриват повече възможности.

От началото на 18 век, Замъкът Валмар става официалната резиденция на лордовете Варден но малко по-късно започва да губи военното си значение и функционална мощност. Наследниците на Варден считат замъка Валмар за ненужно натоварен с военна осканка и затова предприемат значителни ремонти и промени по замъка.

Валмар е силно повлиян от реконструкциите, направени от Уилям Пит и от втория граф на Грейнвил. Те са „виновниците” за появата на приятните градини около днешния замък Валмар, които подчертават естествената красота на тукашния район.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати