Ваканционните селища със собствен статут

18.06.2012

Новият закон а туризма предвижда всички ваканционни селища извън населените места получават собствен статут. Всички те ще се управляват по единни правила и част от данъците ще останат за тях.

Така средствата по решение на управата ще бъдат инвестирани в курортите. Недоволни от това са кметовете на общините, към които принадлежаха ваканционните селища защото те ще загубян приходите от тях.

До сега в курортите възникваха проблеми поради различното по вид управление. Конфликтите между инвеститори и общини даваха отражение върху инфраструктурата, а също така и върху качеството на предлагания на туристите продукт.

Ваканционните селища със собствен статут

Според новия закон всички ваканционни селища ще имат еднакъв пропусквателен режим за превозните средства, едни и същи часове на зареждане на търговските обекти, както и еднакви часове за активност и почивка.

Атракционите на територията на всеки от комплексите да бъдат местен ангажимент и отговорност. За практикуването на екстремни спортове ще се изисква лиценз от съответната федерация.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати