В Казанлък претворяват древността

08.08.2012

От 24 до 30 август в Казанлък ще се проведат Празници в Долината на тракийските царе. Древността ще бъде претворена чрез съвременни артистични форми.

По време на празниците тук ще работят творчески работилници и ателиета на открито. Под ръководството на майсторите всеки желащ ще може да сътвори свое произведение.

В организирания Тракийски стан ще се правят демонстрации на конна езда, стрелба с лък и копие, като публиката ще може също да усвои някои от тънкостите на тракийските бойни умения.

В Казанлък претворяват древността

В спектакъла „Новите траки“ ще оживеят легенди, ще бъдат възпроизведени бойни и ритуални практики под знака на огъня, който за древните траки има символично и мистично значение.

Празникът не може да мине и без ухайното тракийско вино. Ще може да се види и специална изложба от вина, защото се счита, че тази напитка е съпътствала тракийците през жизнения им път.

На ревю и конкурс за тракийско облекло ще се представят традициите на траките за облеклото им, което е било от туники, наметки, роби, сандали. Като те са се различавали по цвят и декорация в зависимост от социалния статус на хората.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати