Лясковец е домакин на първия по рода си у нас карвинг фестивал

29.09.2012

В продължение на десет дни до 7 октомври Лясковец ще бъде домакин на първия по рода си у нас карвинг фестивал на зеленчуците и гурбетчийското градинарство.

Част от Фестивалните изяви ще бъдат на една старинна улица в красивото градче, където се намира и единственият на Балканския полуостров Музей на гурбетчийското градинарство.

В двора на комплекса ще може да се види възстановено внушително градинарско колело, с което се демонстрира как земеделците са поливали в миналото.

Кметът на града провъзгласи Лясковец за шарена зеленчукова столица. На фестивалното пространство са разпънати десетки шатри, в които са настанени изложби, тематични плетива и билки.

Лясковец е домакин на първия по рода си у нас карвинг фестивал

Днес през целия ден имаше кулинарно състезание между поколенията. Неговата цел беше да се открие най-добрата домакия в региона.

В неделя събитията са в Джулюница, където ще има пазар на еко зеленчуци. Понеделник е посветен на мястото на зеленчуците в здравословното хранене.

Един от най-атрактивните моменти е предвиденото карвинг шоу за вторник. То ще се състои в комплекс Лесопарка и всеки ще може да покаже фантазията си в извайването на зеленчуците.

Следващата неделя ще бъде закриването на фестивала, на което ще се извие най-дългото зелечуково хоро точно в 12 часа.

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати