Варна открива майския салон на изкуствата с джаз

07.05.2013

За поредна година жителите и гостите на морската столица ще могат да се насладят на изкуството във всичките му форми по време на летния фестивал Майски салон на изкуствата, организиран от община Варна.

Началото на културната фиеста ще бъде дадено днес /07 май 2013/ от 18:30 часа в Градската художествена галерия. Любителите на джаз музиката ще бъдат приятно изненадани от изпълненията на пловдивския джаз-септет, с вокал Петър Салчев.

Майски салон на изкуствата

Те ще представят своите баладични интерпретации на класическите джаз парчета My funny Valentine, How deep is the ocean, Slow hot wind, Amapola, както и своите авторски композиции P Waltz, My Song, Last.

На 8 май в концертното студио на Радио Варна Красимир Мишев ще направи обща премиера на трите си нови книги. Водещ на събитието ще бъде Ангел Дюлгеров.

Майският салон на изкуствата ще продължи с рецитал „Живите и мъртвите поети на Варна“ в арт салона на Радио Варна на 9 май и спектакъла на театралната формация „Феникс“ – „Ромео и Жулиета – да поговорим за любовта“, който ще може да бъде видян на сцената на Младежкия дом във Варна на 10 май.

Културните събития ще бъдат допълнени от концерт на еврейската музика, посветен на 70-тата годишнина от спасяването на българските евреи, както и от изложбата на възпитаниците на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“.

Официалното закриване на майския салон на изкуствата ще бъде направено на 19 май с концерта на Salt Lake Choral Artists Chamber Choir, с диригент Брейди Олред.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати