Издигнаха метален кръст край Пампорово

20.10.2013

В смолянското село Проглед, в близост до курорта Пампорово бе издигнат 13-метров метален кръст. 50-годишен бургазлия Слав Хрелев получил видение преди около 2 години и половина.

Явило му се огромно разпятие, което казало, че „трябва да се направи нещо за България, което да показва на хората, че има някаква енергия, че има висша добра сила”. Повелята била да бъде поставен на точно определено място, за да се изпъдят и тъмните сили.

Мястото за поставянето на уникалния монумент също не е избрано случайно. Когато застанал там мъжът усетил някаква особена сила.

Метален кръст Пампорово

След поставянето му хората от селото споделят, че усещат енергията на кръста. На пръв поглед символът е религиозен, но той има космическа форма и функции.

Изграждането Слав започнал само с помощта на свой приятел. По - късно се появили още доброволци и разпятието било издигнато. Сумата от 14 хил. лева била събрана от хората, като всеки давал колкото може.

До мястото, което е на 1500 метра надморска височина в местността Тузлата където се издига кръста е направен специален път.

13-метровото съоръжение е направено от тръби, които са вплетени в две пирамидални скелета. Познавачи от областта считат, че то ще фокуси космическата и земната енергия.

В скоро време на кръста ще бъде монтирано осветление, за да се вижда от далече.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати