България-в топ 10 на препоръчваните туристически дестинации

15.01.2014

Човек не може да се начуди на жителите на Острова. След като проглушиха ушите на цял свят с мрачните прогнози за емигрантска вълна от безработни румънци и българи, сега да не рекламират. Невероятно, но факт!

Британското туристическо издателство "Ръф Гайдс“ Rough Guides, което се гордее със 130-годишно история е класирала България на осмо място в топ 10 на препоръчваните туристически дестинации.

Александър Невски

Страната ни е изпреварена от гигантите в туристическата индустрия Бразилия, Турция и Грузия, които наливат стотици милиони долари годишно в развитието на туризма. Пред нас са още Етиопия, Мадагаскар, Руанда и Япония.

Неотлъчно по петите в туристическата класация сме следвани от комшиите от Македония и екзотичните плажове на Филипините.

Дори и да не искат жителите на страната ни като работна сила, британците са били впечатлени от красивото българско Черноморие, изворите с минерална вода, конкурентните цени на турстическите услуги, културно–историческите забележителности и пословичното българско гостоприемство.

Британските журналисти дебело подчертават осем неща в страната ни, които туристите непременно трябва да видят. Това са храм-паметника Александър Невски, Рилския манастир, Старинния Пловдив, Копривщица, парк Витоша, разнообразието от птици в природните резервати на България, киселото мляко и – плажните барове по черноморските ни курорти.

Въпреки че българското Черноморие все още привлича основния дял от британските туристи у нас, в последните години се наблюдава тенденция към повишаване на броя на британците, които идват в България за ски туризъм, пешеходен туризъм и дори планинско колоездене.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати