Варна ви кани на тричасов пъстър купон

23.05.2014

Топлото и слънчево време тази събота няма да е единствената причинна да посетите Морската столица на България. Варна обещава незабравим съботен ден на всички жители и гости на града. Морският град ще бъде домакин на уникалната регата Varna Chanel Cup.

Регата

Морското състезание ще се конкурира за зрителски интерес с богатата програма на брега, която организаторите са приготвили.

Докато капитаните на ветроходите мерят сили и умения в канала море-езеро на брега, пред етнографски комплекс Фанагория ще бъде организиран тричасов купон. На откритата сцена ще може да се наблюдават изпълнения по спортно-акробатичен рокендрол, модерен балет и фолклорна програма.

Една от големите атракции на съботния ден ще бъде Парадът на буквите под ветрила. Той се организира в чест на 24-и май – Денят на славянската писменост и култура. Между 12 и 12.30 часа през канала море-езеро ще дефилират 30 яхти, всяка от които ще носи някоя от буквите на българската азбука.

Организаторите са предвидили още състезание по рисуване на тема Най-красива лодка. Талантливите фотографи да 12 годишна възраст ще могат да участват в състезанието за най-атрактивна снимка на яхта по време на регатата.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати