Варна организира безплатни туристически турове

19.06.2014

От днес стартират безплатните туристически турове, които община Варна организира заедно със съюза на екскурзоводите. Те ще се водят от професионални гидове, които ще запознаят туристите със забележителностите на Морската столица, нощния живот и допълнителните атракции.

Драматичен театър Варна

Маршрутът на туристическите турове на Варна ще започва от Туристическия информационен център в града и ще приключва пред Археологическия музей.

В рамките на туристическата обиколка гостите на града ще посетят катедралния храм Успение Богородично, паметника на Цар Калоян, паметника на Граф Игнатиев, Драматичен театър Стоян Бъчваров, Етнографския музей, Дома на архитекта, Католическата църква, църквата Малка Богородица, Римските терми и много други забележителности.

Професионалните гидове ще водят комбинирани беседи на два езика, като възможните комбинации са английски и немски или английски и руски език.

До края на този месец обиколките ще стартират в 13 часа и ще продължават до 16 часа. През юли, предвид очакваните горещини, обиколките ще започват от 10.30 часа сутринта и ще продължават до 13.30 часа.

Община Варна обещава да има безплатни туристически турове и през август и септември, като тяхното провеждане ще е съобразено с натовареността на туристическия поток и очакваното акостиране на круизни кораби.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати