Гробът на крал Ричард III е в очакване на туристи

31.07.2014

Гробът на крал Ричард III, който беше открит преди две годи, вече е готов за посещения от туристи, предават световните информационни агенции.

Общо четири милиона британски лири бяха нужни за създаването на новия културен център, който се намира в град Лестър. В него обаче туристите няма да видят истинските тленни останки на монарха.

Ричард lll

На първия етаж от експозицията посетителите ще могат да се запознаят с важни моменти от живота на краля и да разберат как точно е загинал в битката при Бозуърт през 1485 година, с която най-после се слага край на 32-годишната война между Червената и Бялата роза.

Вторият етаж информира за дейността на археолозите и за откриването и разпознаването на тленните останки на Ричард III. След това посетителите могат да видят и мястото, където е бил погребан кралят. Там с помощта на специални светлинни ефекти се създава илюзията за лежащ в гроба скелет.

Преди месеци Върховният съд в Лондон взе решението, крал Ричард III да бъде погребан в Лестър, където скелетът му бе намерен под паркинг през 2012 година. Тленните останки на монарха ще бъдат положени в катедралата на града в началото на 2015 г.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати