Правят туристически център от изгоряла дискотека в Бузовград

07.08.2014

Жителите на казанлъшкото село Бузовград са открили нов начин да привлекат посетители и екскурзианти. Местните хора смятат да превърнат изгорялата преди години тамошна дискотека в информационен център за туристи.

От бъдещия туристически център ще стартира и изграждането на екопътека, по която ще минават посетителите, за да стигат до древно светилище от времето на късния неолит Мегалит.

Екопътеката ще обхваща не само центъра на Бузовград и Мегалита, но ще продължава и до крепостта Бузово кале, след което ще слиза до новооткритата миналата година и реставрирана могила Есхарите, разказва пред Фокус кметът на селото Михаил Янушев.

Правят туристически център от изгоряла дискотека в Бузовград

Кметството на Бузовград е спечелило проект, възлизащ на 10 000 лева, и много скоро селото ще се сдобие с нови пейки, маси и кошчета за отпадъци. Предвижда се още ремонтиране на чешмата, намираща се по екопътеката, а до нея ще бъде изграден заслон.

Амбициите на бузовградчани обаче не се изчерпват само с това. Местните хора имат желание да направят и каменни огнища, които да предотвратяват възможни пожари.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати