Беглика фест - фестивалът на свободните

15.08.2014

Беглика фест – фестивалът на свободните, творящите, общуващите, търсещите, споделящите и приключенстващите, се завръща отново. Фестът за устойчиво развитие и зелени идеи ще проведе шестото си издание от 21 до 24 август в местността Беглика в сърцето на Баташката планина.

Миналата година фестивалът не се проведе, затова организаторите обещават тази година да провокират и изненадат посетителите, като обърнат представите им за нормално.

Язовир Беглика

Сцената, която е изградена изцяло от дърво, вече е изградена и чака откриването на фестивала. Има направена сал-къща, в която е се провеждат лекции във водата на язовир Беглика, водни таксита и други необикновени атракции.

Сред акцентите на фестивала ще бъде иновативния форум Метаморфози, който организаторите описват като своеобразен Храм на колективната интелигентност. Повече от 50 лектори от сферата на образованието, икономиката и културата ще изнесат лекции в рамките на форума.

Вниманието на публиката ще бъде съсредоточено най-вече върху трите сцени, на които ще бъде представена най-разнообразна в жанрово отношение музика. От дървените сцени ще се леят балкански ритми, традиционна българска фолклорна музика, електронна музика, джаз, реге, класическа музика и други.

Движението по черния път, който води до мястото на събитието край язовир Беглика, ще бъде ограничено, за да се избегнат задръствания и замърсявания на околната среда.

До там ще бъдат пропускани единствено автомобили, превозващи семейства с деца и колите с логистична мисия. Останалите ще могат да се придвижат с микробуси и водни таксита, които ще осигуряват трансферите.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати