На Венеция ѝ писна от туристите

23.08.2014

Занапред ще се наложи туристите да влизат във Венеция само с входен билет. Това стана ясно от думите на заместник-министъра на културата и туризма на Италия Илария Борлети Буитони, пише Монитор.

На Венеция ѝ писна от туристите

Градът умира заради всичките тези туристи. Венеция е претъпкана с гости от типа „яж и бягай“, които не ѝ оставят нищо и буквално я изяждат, каза още висшата чиновничка.

Зам.-министърът обясни, че входният билет ще е задължителен само за тези от гостите на Венеция, които пристигат в града за няколко часа. Билетът ще дава правото на туристите да посетят безплатно един от музеите в града. Не се предвижда такса да се взима единствено от местните жители и от хората под 20-годишна възраст.

Идеята на Илария Борлети Буитони се приема добре от повечето венецианци и от местните хотелиери. Те смятат, че един входен билет би могъл да ограничи донякъде притокът на туристи „еднодневки“, които всяка сутрин се изсипват във Венеция и си правят пикници, където си поискат, оставяйки след себе си хаос и мръсотия.

Градският транспорт също е възпрепятстван от всички нахални екскурзианти. Корабчетата „вапорети“ едва издържат наплива на туристи, които се тъпчат като обезумели по плавателните съдове

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати