Хит в сувенирите – шише с вода от Сена

15.10.2014

Предприемчив французин предлага на туристите, дошли на пътешествие във Франция, да си купят за спомен от Париж шишенце с вода от река Сена. Бутилчиците, в които е налята речната вода, имат формата на Айфеловата кула и са произведени в България.

Идеята за необикновения сувенир е хрумнала на 24-годишен специалист по турбо реактори. Всеки месец парижанина отива до моста Йена във френската столица и пълни с вода от реката 5 литрова туба.

Река Сена

В домашни условия прецежда водата, за да отстрани от нея водораслите, след което с нея пълни предварително подготвените 50 милилитрови шишенца. Цената на една бутилка с вода от Сена се предлага срещу 6.90 евро.

Около 300 човека до този момент са се възползвали от възможността да си спомнят за Париж с помощта на този необикновен сувенир. И като говорим за необичайни сувенири, шишенцата с вода далеч не са сред най-шантавите предложения.

В класацията за необикновени сувенири от Париж попадат мъжки боксерки, върху които е отпечатана картата на парижкото метро, Айфеловата кула във формата на стилизиран фалос и др.

Подобен бизнес, но вместо с вода – с въздух, завъртяха семейство предприемчиви руснаци в Бургас. Александр и Диана Богард опънаха сергия, на която предлагаха на туристите празни консервени кутии, пълни с въздух от родното Черноморие.

Само срещу 6 лева гостите на Бургас можеха да си закупят Празничен въздух от Слънчев бряг, Романтичен въздух от Созопол или Чист въздух от Поморие.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати