Пловдив ни кани на Международен фестивал на китарата

18.10.2014

От 30-ти октомври до 1-ви ноември за девети път в Пловдив ще се състои Международен фестивал на китарата. По време на събитието в града по тепетата ще се съберат едни от най-големите виртуози на китарата.

Пловдив ни кани на Международен фестивал на китарата

Програмата на фестивала ще стартира на 31-ви октомври от 19.00 часа в Балабановата къща с концерт на Алберто Месирка, който е двукратен носител на наградата Златна китара за най-добър запис и за най-добър млад артист. Час по-късно жителите и гостите на Пловдив ще могат да се насладят на изпълненията на френското дуо Темиз.

Още от детските си години Александр Берну и Флоранс Крьони се увличат по китарното изкуство. Те са изнасяли много концерти и са участвали в редица фестивали. Освен това грабват първо място на международния конкурс UFAM.

На следващия ден от 19.00 часа програмата на фестивала ще предложи на пловдивската публика концерт на още един френски дует Ле фрер медуз. Рандъл Ейвърс и Беноа Албер свирят заедно вече 15 години. Те могат да се похвалят с първа награда от конкурс за камерна музика в консерваторията.

От 20.00 часа пък нашенецът Боян Дойчев ще представи репертоар, подготвен специално за музикалния празник. Дойчев е печелил награди от международни конкурси в България, Румъния, Сърбия и Македония.

На 1-ви ноември Международният фестивал на китарата ще се измести в Камерна зала на Драматичен театър-Пловдив. Там от 19.00 часа ще бъде представен проектът на Шибил Банев, в който ще вземат участие талантливи родни музиканти, познати на българската и чуждестранната публика.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати