Най-приказните места в света

13.11.2014

Ако сте от онези пътешественици, които искат да се потопят в истинска приказка и да изживеят невероятни усещания, предлагаме следващите 10 забележителности, които ще ви пренесат в друго измерение.

Колмар, Франция

Това е невероятно красив френски град в североизточната част на Франция. Историческият център на града е съхранен от безпощадната разруха на времето и редовно се реставрира. Този град ще ви покори със своята старинност и атмосфера.

Най-приказните места в света

Живият плет, Ирландия

Това е неземен участък от път, който се намира в близост до селцето Армой. През последните 300 години буковите дървета, които растат в двете страни на алеята, са се вплели по уникален начин, създавайки естествен тунел, където светлината и сянката правят магически форми

Манастир Такцанг, Бутан

Този манастир е наричан Гнездото на тигъра. Това е едно от най-свещените места в Бутан. Мистичният манастир е разположен в скалисти планини и се определя като едно от най-свещените будистки храмове в света.

Езерото Блед, Словения

Най-приказните места в света

Езерото Блед се намира в билото на планината, а в средата му е единствения остров в страната. Съвсем близо до брега е разположен и замъкът Блед, който е един от най-старите средновековни замъци в прекрасната Словения.

Ангкор Ват, Камбоджа

Най-приказните места в света

Ангкор Ват е огромен храмов комплекс, който изумява с размерите и архитектурата си. Това е най-големият религиозен паметник в света. Построен е през 12 век.

Националният дворец Пена, Синтра

Най-приказните места в света

Град Синтра в Португалия е истински образец на културно-историческото наследство на страната. Основната забележителност на града е замъкът Пена, който се счита за най-старият дворец на европейския романтизъм.

Замъкът Нойшванщайн, Германия

Невероятният замък е построен през 1869 година от баварския крал Лудвиг II. Всяка година замъкът привлича стотици посетители от целия свят, които се любуват на страхотната му архитектура и прекрасния изглед, който се открива към долината.

Най-приказните места в света

Пещерните жилища в Кападокия

Кападокия несъмнено е една от най-впечатляващите области в Турция. Най-впечатляващата част в областта е мястото, където ерозията е изваяла пещери, пукнатини и гънки в меката вулканична скала.

Образувалите се кухини са били идеални за жилища, а хората лесно са ги разширявали или дълбаели нови. Много от пещерите са използвани още от дълбока древност за манастири, църкви и жилища. В днешно време някои от тях са превърнати в хотели.

Каса Батийо, Барселона

Най-приказните места в света

Уникалната сграда е един от невероятните шедьоври на Антонио Гауди. Построена е през далечната 1877 година. Стилът на испанския архитект е силно разпознаваем и може да пренесе всеки в истинска приказка.

Катедралата Лас Лахас, КолумбияТази катедрала е една от най-големите забележителности на Колумбия. Разположена в планините, гледката към нея е впечатляваща. За да стигнат туристите до Лас Пахас, те трябва да преминат по каменен мост над внушителна пропаст.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати