Сноубордисти мерят сили в Пампорово този уикенд

10.03.2015

Най-добрите сноубордисти ще премерят сили и умения този уикенд в Пампорово. Курортът ще приеме кръг от елитните серии по сноуборд за 2015 г. Спусканията в Пампорово, които са насрочени за 15-18 март са част от Световния сноуборд тур.

Сноуборд

Участие в събитието ще вземат някои от най-популярните сноубордисти в света. Сред имената на участниците се открояват тези на шампионът на Chinese National Open и US Grand Prix Ерик Баушмън, Монст Ройсланд, както и любимците на публиката Майкъл Шерер и Джордан Филипс.

Родната публика възлага големи надежди на българските сноубордисти Петър Гьошарков, Малио Беньо и Георги Георгиев, които ще участват в спусканията при мъжете. На пистата ще излязат и младите ни сноубордисти Симеон Митрев, Камен Петров и Константин Славов.

Специално за състезанието е изградено и трасе, което е най-голямото, правено някога в България. То се намира на ски писта Стената и включва скокове с големина над 20 метра.

Спортистите ще се борят за награден фонд от 15 000 долара, както и редица предметни награди, осигурени от щедри спонсори. Регламентът допуска само по 60 участници в отделните категории, а седем родни сноубордисти ще участват с уайлд карта.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати