Ще има ли евтино море за българите

03.04.2015

Катастрофалният отлив на руски туристи от родното Черноморие и очевидната липса на ентусиазъм от страна на българските туристи въпреки призивите на Бойко Борисов най-вероятно ще принуди много хотелиери да намалят чувствително цените за нощувки и пакети.

Най-късно до месец ще стане ясно дали 400 000 руснаци и 100 000 украинци ще дойдат да събират тен у нас, или ще предпочетат други по-привлекателни дестинации.

На море

Ако все пак братушките не пристигнат, което е все по-вероятно, съдейки по предварителните резервации, хотелите трябва спешно да приложат план Б, за да спасят сезона.

Повечето хотелиери са готови да свалят чувствително цените за български туристи, като се опитат да се конкурират с курортите в Гърция и Турция, чиято популярност непрекъснато расте.

Остава въпросът дали свалянето (евентуално) на цените ще бъде достатъчно, за да накара българите да се върнат и почиват у нас. Мненията на сънародниците ни в интернет пространството са повече от красноречиви.

Символичното сваляне на цени няма да е достатъчно, за да накара нашенецът да си спомни с носталгия за времето на Балкантурист, защото е обиден.

В продължение на години българските туристи бяха пренебрегвани за сметка на по-богатите руски и западни туристи, глезени с безплатни екстри и по-евтини пакети. Те бяха одирани живи с необосновано високи цени за шезлонг, чадър, паркинг, вход и др.

Затова дори цените да паднат наполовина, българинът все пак ще запали колата и ще отпраши я за Гърция, я за Турция, където го ухажват и обслужват като истински европеец от години.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати