Най-красивите европейски катедрали

28.05.2015
Катедралата във Флоренция

В Европа има изключителни градове, които привличат със забележителности, древна история и култура. Представяме ви списък на едни от най-красивите катедрали, които може да видите на Стария континент.

Катедралата във Флоренция – Санта Мария дел Фиоре. Една от емблемите на италианския град, чието строителство започва през далечната 1296 година и завършва през 1436 година.

Сан Марко, Венеция – изключителният образец на византийската архитектура е завършен през 1650 година несъмнено е сред основните туристически атракции в града.

Нотр Дам, Париж – тази катедрала е строена повече от 100 години и е била сърцето на средновековния Париж. Именно тук Наполеон е коронясан за император.

Бургос, Испания – представлява огромна готическа катедрала, която е строена векове. Вътрешността ѝ е също толкова впечатляваща, колкото и фасадата.

Кьолнската катедрала – завършена е през 1880 година и е била най-високата сграда в света, запазвайки първенството си 4 години.

Кьолнска Катедрала

Катедралата в Милано – намира се най-големия площад в италианския град, като това е най-голямата църква в страната и петата по големина в света.

Реймска катедрала

Катедралата в Севиля – притежава изключителен дизайн и е третата по големина църква в света.

Други катедрали, които ще спрат дъха ви са катедралата в Йорк, Великобритания и Реймската катедрала във Франция.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати