Намаляват ръчния багаж в самолетите

10.06.2015

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) препоръча на авиокомпаниите да въведат мерки за стандартизиране на допустимия размер на ръчен багаж, както и да го стандартизират.

Предложението на IATA беше направено по време на Годишната конференцията на организацията, която се проведе в началото на юни.

Ръчен багаж

Асоциацията препоръчва авиокомпаниите да въведат оптимален размер на багажа, който пътниците да имат право да вземат със себе си в самолета. Размерите, които те предлагат, са съответно 55/35/20 см.

Стандартизирането на размера на ръчния багаж ще гарантира, че чантите, куфарите и раниците, които пасажерите качват в пътническия салон на самолетите, ще се побират без проблеми в багажниците.

Освен това единните стандарти за размера на позволения ръчен багаж ще намали споровете между клиентите и летищния персонал, отговорен за регистрирането на багажа.

Прави впечатление, че предложените от Асоциацията габарити са по-малки от тези, които редица авиокомпании смятат за стандарт.

Въпреки, че препоръките на IATA не са задължителни, редица авиокомпании са изявили интерес да приложат предложените стандарти. Сред тези компании са Azul, Lufthansa, Emirates Airline, Avianca, Qatar Airways, Cathay Pacific Airways, China Eastern, China Southern и Caribbean Airlines.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати