Потънал флот и вкаменена гора крие морето край Шабла

18.06.2015

Потънал флот, вкаменена гора и подводни пещери крие морето край Шабла. Това са само част от изненадите, които крие Добруджанското крайбрежие.

Тази част на родното Черноморие остава далеч от масовото и грозно презастрояване, отнело въздуха на курортите на юг. В Шабла все още морската почивка е истински релакс сред прибоя на вълните и песента на птиците.

Шабла

Независимо дали ще изберете да отседнете в самата Шабла или в някое от китните села наоколо, ще ви посрещнат любезни местни жители, които ще ви настанят в спретнати и чисти къщи и дори ще ви нагостят.

Ако посетите Шабла и околностите в края на лятото, ще може да си наберете зеленчуците директно от градината. Купете си прясна риба от рибарите на кея и вечерята е готова.

Онези, които предпочитат спокойствието без хазаи, могат да си наемат цяла къща с всички удобства само срещу 50-80 лева на ден. Не липсват и редица семейни хотели, които изкушават туристите със съвсем приемливи цени за нощувки.

Шабла е готова да изненада и почитателите на адреналина, които могат да си организират незабравима разходка под вода. В района има не един, а няколко водолазни клуба, които разполагат с обучени инструктори и оборудване за гмуркания.

А гмурканията в района от нос Шабла до нос Калиакра са като посещения в истински подводен музей. Водите в този район крият останките на стотици потънали кораби, каменни и метални лодки, амфори и редица други артефакти от далечното минало.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати