Баня със сол и луга на Фестивала на солта

25.08.2015
Баня със сол и луга на Фестивала на солта

За трета поредна година Атанасовското езеро ще бъде домакин на Фестивал на солта. Той ще се проведе този петък, 28 август, в южната част на езерото. На празника на бялото злато са поканени всички любители на солените забавления, на къпането в луга и мацането с кал.

Тазгодишното издание на Фестивала на солта ще премине под надслов Симбиоза. То ще бъде посветено на невидимата за окото мрежа от сложни връзки, процеси и взаимоотношенията в Атанасовското езеро.

Същата тема ще бъде и лайтмотив на пътуващата изложба за Атанасовско езеро, която ще бъде представена.

Фестивалът обещава да изненада посетителите с богата и разнообразна програма. Гостите на соления празник ще могат да видят танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, както и да се включат в детско ателие за калейдоскопи или да посетят майсторски клас по боди арт с кал и въздушна йога.

Атанасовското езеро е солница в продължение на повече от век. На него се произвежда сол чрез изпарение на морската вода, а в непосредствена близост се намира и едноименният резерват. Водите на езерото са дом на стотици хиляди птици, които гнездят в района.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати