Купете си къща в Ливърпул само за паундче!

12.10.2015

Примамлива оферта изкушава хората, които си мечтаят за жилище в Ливърпул. Повече от сто двуетажни къщи във викториански стил са пуснати в продажба срещу скромната сума от един паунд.

Ливърпул

Офертата е идея на градоначалника на населеното място Джо Андерсън, като планът му е по този начин да оживи по-бедните квартали на Ливърпул и да раздвижи икономиката.

Само че и тук си има уловка. Причината тези зони да са по-обезлюдени е отчайващото състояние на имотите в тях. Канализацията и електрическата инсталация са съсипани, а къщите изглеждат отблъскващо.

Въпреки това схемата е намерила своите привърженици и вече над 2700 човека са кандидатствали за покупка на общинско жилище в района Пиктън.

За да може обаче ентусиаст да си закупи къща срещу един паунд, трябва да е живял или работил в Ливърпул. Освен това трябва да докаже, че разполага с постоянна работа и няма друго жилище.

Желаещите да станат купувачи ще трябва да докажат, че имат средства, с които могат да покрият разходите по възстановяване на имота.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати