Най-магнетичните места в Родопите

22.02.2016
Кръстова гора

Родопите е една от най-живописните родни планини, неслучайно я наричат планината на Орфей. Освен с изключително красивите местности и природни забележителности, Родопите могат да се похвалят с множества еко и туристически пътеки, които предлагат отлични условия за туризъм.

Преди обаче да си вземете отпуска и да се отправите към тази завладяваща планина, е добре да се запознаете с най-магнетичните места, които непременно трябва да посетите.

Татул - Според мнозина това е един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. Древнотракийското светилище се намира край едноименното село и е сред най-посещаваните места в Родопите.

Кръстова гора - Разположената в Средните Родопи местност е сред най-посещаваните от миряните, които вярват, че там е заровена частица от Разпятието.

Ягодинската пещера и Дяволското гърло - Тези две пещери се намират в близост една до друга и са изключително живописни.

Дяволския мост

Дяволския мост - Когато говорим за забележителностите в планината Родопи, няма как да пропуснем да отбележим Дяволския мост. Шейтан кюприя е средновековен мост, който се издига над река Арда, дълъг 56 и широк 3.5 метра.

Времето няма да ни стигне да опишем всички магнетични кътчета на Родопите. Освен изброените дотук, задължително трябва да посетите скалните феномени Каменните гъби и Караджов камък. В никакъв случай не бива да пропуснете да видите 7-километровия пролом Триградско ждрело, северно от село Триград, който се смята за едно от най-красивите места у нас.

Каменните Гъби

Отделете ден-два, за да се насладите на автентичната родопска атмосфера в село Широка лъка, да посетите панорамната площадка Орлово око или да усетите енергията, която се излъчва от Белинташ, древното тракийско светилище на бог Сабазий.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати