Бронзови габровски котки оживяват на фасадата на Веселата къща

14.11.2016
Бронзови котки на Веселата къща

Атрактивна артинсталация привлича вниманието на минувачите покрай Веселата къща в Габрово. На фасадата на емблематичната за габровци къща се разхождат няколко бронзови котки, дело на габровския скулптор Адриан Новаков.

Шеговитата артинсталация е вдъхновена от култовия мюзикъл на Ендрю Лойд Уебър - Котките, и според нейния автор е осъществена с финансовата подкрепа на община Габрово.

Неволните зрители на артинсталацията Котките са провокирани да потърсят измежду всички котки една специална - черната котка с изрязаната опашка, символ на града и герой в безброй габровски анекдоти.

Местните зевзеци вече коментират, че идеята бронзовите котки да се монтират на покрива, далеч от човешки ръце, е отлична, защото така ценният метал, от който писаните са изработени, ще бъде защитен от посегателства.

Официалното откриване на артинсталацията Котки върху покрива ще се състои на 14 ноември от 17.30 часа в Дома на хумора и сатирата, където ще бъде представена и фотоизложба от работния процес по изработване на скулпторите, както и фотосесия на котките на различни места в Габрово.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати