Ски можете да карате и във Вълчи дол, Варненско

10.02.2010
Ски можете да карате и във Вълчи дол, Варненско

Любителите на ски спортовете във Варна могат да ги практикуват съвсем близо до морската столица. Стига само да знаят, че на около 50 км. от Варна и на 30 от Добрич се намира единствената писта за тази част на България.

Тя се нарича "Вълчи дол" и е разположена в местността "Kошу баир", съвсем близо да град Вълчи дол. Нейната дължина не е като на пистите в Банско, но все пак достатъчна да се полюбуваш на зимата.

Дълга е само 250 метра, широка 20 метра и с денивелация 8 метра. Нищо, че е строена преди 12 години, все пак дава възможност близо до морето да се карат ски и сноуборд.

Тук има изграден и ски влек, чиято цена е само 4 лв. А ако решите да вземете ски под наем, цената ще ви се стори символична. Тя е 6 лв. Парите от таксите попълват общинската хазна.

Пистата се стопанисва от Спортно сдружение с нестопанска цел „Вихър-2002". Неговите членове са убедени, че ако пистата се удължи в двете посоки с по 100 метра и се вземат 2 машини за изкуствен сняг, броя на туристите значително ще се увеличи.

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати