Съвети как да не чакате пред световните забележителности

28.04.2017

Една от целите на туристите, дошли в Париж, Рим или Барселона, е да посетят световните забележителности. Обикновено това включва месеци планиране на екскурзията, средства и време.

Ето защо когато туристите пристигнат пред Колизеума и открият, че трябва да се редят на гигантска опашка, за да влязат и да го разгледат, може да останат много разочаровани и дори да се откажат от посещението там.

Ние обаче ви предлагаме няколко изпитани съвета как да не чакате на опашка пред световните забележителности.

Айфеловата кула в Париж

Айфелова кула

Препоръчително е да си резервирате билетите за Айфеловата кула онлайн преди самото посещение във френската столица. Това няма да спести чакането да преминете проверка на ръчния багаж, но сигурността си има своята цена.

Резервирайте посещение в раните часове на деня и се наредете на опашката на южния стълб 20-30 минути преди отваряне. Или се качете по стълбите до второто ниво, откъдето да купите билет за горните нива. Вариант е да изберете да посетите Айфеловата кула и след 21-22 часа вечерта.

Тадж Махал, Индия

Тадж Махал

Най-красивата сграда на света привлича 7 милиона посетители всяка година, затова там опашките са ежедневие. Ще избегнете опашките, ако пристигнете рано сутрин малко след зазоряване. Да храма на любовта водят три порти, като по правило Източната винаги е пълна с групи туристи.

Но в 6.30 сутринта пред Западната порта е доста празно. Южната порта отваря едва в 8 часа, т.е. тя отпада като вариант. А най-красивите снимки ще направите, ако наемете автомобил, който да ви закара на отстрещния бряг на рекат Ямуна, до реставрираните градини Мехтаб Багх.

Саграда Фамилия, Барселона

Саграда Фамилия

Едно от архитектурните чудеса на Гауди привлича милиони туристи всяка година, но опашките за вход са толкова многобройни, че мнозина отказват да се редят, за да разгледат Саграда Фамилия отвътре. Опашките обаче не са проблем за онези, които резервира предварително билети онлайн и пристигнат навреме за определения час за влизане.

Сикстинската капела и Ватиканските музеи

Ватикана

Опашките там са сред най-дългите пред забележителности в света, но лесно могат да бъдат преодолени, ако човек си резервира билети до 60 дни по-рано. Срещу 20 евро на човек определяте време и дата на визитата. Резервирането на обиколка с водач също позволява пропускане на опашката и заставане най-отпред.

Дисниленд, Париж

Дисниленд

Тук нещата са малко по-сложни и изискват допълнително планиране, но си струва, предвид тълпите, които посещават парка всеки ден. Първо трябва предварително да съставите план кои точно атракции искате да посетите, а след това да изберете реда, по който ще ги посетите.

Станете рано, изберете най-добрия ред за посещение на атракциите според тяхната наличност и резервирайте билети чрез FastPass системата, която позволява да посещавате атракцията във фиксиран времеви интервал.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати