Мокри тротоари ще гонят седящите туристи във Флоренция

01.06.2017
Флоренция

Хитроумно решение на проблема с туристите, които седят на тротоарите пред паметници на културата и църкви, са намерили във Флоренция.

За да обезкуражат въоръжените със сандвичи и напитка жадни за гледки туристи, от местната управа обявиха, че тротоарите пред паметниците ще бъдат мити поне два пъти дневно.

От днес всички туристи, които искат да поседнат на по сандвич и бира пред най-посещаваните местни забележителности във Флоренция, като църквите Санта кроче, Санто спирит или Санта Мария дел Фиоре, рискуват да си тръгнат оттам с мокри дупета.

Иновативната идея е на кмета на града Дарио Нардела, който вече обяви, че камионите на комуналните служби ще минават всекидневно в обедните часове и ще мият всички улици и тротоари в центъра, където има и най-много магазини за хранителни стоки.

Санта Кроче Флоренция

Идеята за ежедневното миене на тротоарите среща голяма подкрепа сред местните жители, които смятат, че така не само ще се спасят от туристите, устройващи си биваци пред забележителностите на града, но и самият град ще бъде доста по-чист.

Борба с безразборно насядалите навсякъде туристи водят и властите на Рим, които неотдавна забраниха яденето и пиенето на стълбището на Тринита дей Монти на Испанския площад в Рим.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати