Вирджиния Бийч

09.10.2013
Вирджиния Бийч

Вирджиния Бийч (Virginia Beach) е изумително красив град, разположен на крайбрежието на Атлантическия Океан, в началото на залива Чесапийк в щата Вирджиния в САЩ.

Това е най-големият град в щата Вирджиния и тридесет и деветият град по големина на територията на САЩ. Населението на Вирджиния Бийч е над четиристотин тридесет и седем хиляди души.

Град Вирджиния Бийч е курортен град, тъй като има голямо количество красиви плажове и изискани хотели покрай бреговата ивица. На територията на града са разположени няколко правителствени парка, три военни бази и два университета. Град Вирджиния е споменат в Книгата на рекордите Гинес (Guinness Book of Records) като градът с най-дълъг обществен плаж.

Вирджиния Бийч се намира на четири метра надморска височина и се простира на площ от 1288.1 квадратни километра, като от тях 645 квадратни километра са вода. Плажовете на Вирджиния Бийч са притегателно място за туристи от всички кътчета на света. Всяка година тук туристите остават над осемстотин милиона долара и осигуряват работна заетост на над четиринадесет хиляди души.

През последните години се е увеличило строителството на нови търговски и конферетни центрове, както и на концертни сцени покрай бреговата ивица.

Вирджиния е независим град, който се намира в района, известен като Първият регион на Америка. Други градове, които са на територията на Първия регион на Америка и също са независими, са Чесапийк, Нюпорт Нюз, Норфълк, Хемптън, Портсмут и Съфолк.

На територията на региона има и по-малки градове и окръзи.

Всяка година Вирджиния Бийч е домакин на шампионати по сърф на източното крайбрежие (East Coast Surfing Championships). Тук се провеждат също така и шампионатите по плажен футбол на Северна Америка.

Историята на града започва от древни времена – по онова време обитателите на тази местност са били чесепианците. Те обитавали и районите, където днес се намират независимите градове Чесапийк, Норфълк, Портсмут и Вирджиния Бийч.

През 1607 година Капитан Кристофър Нюпърт пристигнал тук след сто четиридесет и четири дни плаване с три кораба, на които пътували мъже и момчета, за да слязат за пръв път на територията на Новия свят.

Те кръстили североизточната част на днешна Вирджиния Бийч Кейп Хенри на името на Хенри Фредерик, принца на Уелс, който бил най-големият син на краля на Англия Джеймс Първи. Англичаните, които пристигнали с корабите, се задържали за малко в района, за да продължат да търсят място, което да е добре защитено от корабите на други европейски страни.

Един от първите заселници във Вирджиния Бийч станал Адам Тороугуд от Норфълк. Когато бил на осемнадесет години, той приел да стане момче за всичко за период от няколко години, за да плати по този начин транспорта си до колонията Вирджиния. След като периодът на договора му изминал, той спечелил свободата си и станал един от водещите граждани на Вирджиния Бийч. Той дал името на град Норфълк по името на местността, където е бил роден.

В началото на двадесети век Вирджиния Бийч вече придобил славата на ваканционна дестинация, районът се напълнил с казина и атракции за цялото семейство. Зимите във Вирджиния бийч са меки, снегът е съвсем рядко явление, а през лятото е горещо, като вечерите са приятно топли. Най-влажните сезони са пролетта и лятото.

Амфитеатърът на Вирджиния Бийч предлага великолепна възможност да се насладите на таланта на музиканти от цял свят на чист въздух.

Амфитеатърът е покрит и дава възможност за комфортно прекарване дори при лошо време. Има и места, където може да се седне направо върху тревата.

Колониалният Уилямсбърг (Сolonial Williamsburg) е място, което връща посетителите във времето на Американската революция. Това е най-големият жив музей в страната. В него могат да се видят Дворецът на губернатора, музеят на народните изкуства, Капитолийска сграда и много други интересни забележителности. Колониалният Уилямсбърг съдържа над петстотин сгради. Някои от тях са на повече от двеста години.

Градините Уилямсбърг предлагат повече от петдесет вида забавления за цялото семейство.

В града се намира голям аквариум, който е бил реновиран за сумата от двадесет и пет милиона долара. В аквариума има няколко хиляди обитатели на океаните и моретата.

3.8
Общо гласували: 5
5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати