Монтеросо ал Маре

28.01.2014
Монтеросо ал Маре, Италия

Надали има човек по света, който поне някога да не си е мечтал да попадне в чудния свят на Чинкуе Тере. Тази невероятна земя, разположена в Лигурия, Северозападна Италия, привлича от векове многобройни посетители заради незабравимите гледки към Средиземно море и пъстрите пейзажи.

В превод името означава Петте Земи, тъй като Чинкуе Тере се състои от пет изключителнo китни малки градчета, всяко успяло да съхрани своя автентичен чар. Това са Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре, разположени между два носа и често сравнявани с уникален наниз от перли.

Всеки, който е посещавал Чинкуе Тере, остава особено впечатлен от най-крайното селце Монтеросо ал Маре, което често е препълнено от туристи. Освен че е изключително живописно и се слави с уникалните си вина и кухня, то е единственото от петте рибарски градчета, което разполага със собствен плаж.

Монтеросо ал Маре е скътано на висок склон и е обрамчено от масивни лозови насаждения и маслинови дръвчета. Къщите му се отличават с огромно цветово разнообразие, което е може би първото нещо, което ще Ви направи впечатление.

Монтеросо ал Маре се отличава от другите пет селца, тъй като разполага и с доста забележителности. Въпреки миниатюрните си размери, този град се гордее с най-много туристи в Европа на глава от населението.

Градът датира от 629 г., когато жителите на околните хълмове започват да се заселват към крайбрежието, за да избегнат варварските нашествия. Предполага се, че името Монтеросо е свързано с червеникавия цвят на местната почва.

Монтеросо ал Маре

Тъй като плажът на Монтеросо ал Маре е с доста малки размери е добре да си запазите място на него поне един месец по-рано. Има уютни хотели, разполагащи със собствена пясъчна плажна ивица, които са на достъпни цени и предлагат домашно приготвена кухня. Самият плаж очарова посетителите си с невероятно живописната си красота, скътана между многобройни хълмове и скалисти издатини.

Монтеросо ал Маре винаги е привличал повече посетители в сравнение със своите съседи. Причина за това е не само собствената плажна ивица, но и големият брой средновековни паметници, разположени в Стария град. До тях се стига чрез тунел, който свързва модерната със старата част на града.

Монтеросо ал Маре е заобиколен от гроздови полета и маслинови горички, чийто аромат се усеща навсякъде из уличките на градчето и приканва гостите на града да пробват местната кухня. Особено живописни са малките кафенета с външни места за сядане и уютните ресторанти, предлагащи всякакви морски специалитети.

За истински шедьовър на кулинарното изкуство ту се считат ястията от сепия и раци. В близост до плажовете има футболно игрище и разнообразни атракции за деца от всички възрасти. В допълнение се предлага и езда.

Можете да посетите Монтеросо ал Маре по всяко време на годината, но ако искате да пробвате и условията, които предлага местния плаж е добре да избирате по-топлите месеци от края на пролетта до началото на есента.

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати