Кий Уест

10.03.2014
Кий Уест

Малкият, "последен остров" на всичките Флорида Кийс, е Кий Уест (Key West), който винаги е привличал към себе си много любими фигури от историята. Хенри Фледжър, Ърнест Хемингуей, Тенеси Уилямс, Труман Капоти и Джими Бюфе неслучайно са наричали това място свой дом. Днес хиляди туристи се качват на магистралата, за да видят с очите си на какво са се възхищавали тези велики личности, да посетят над 300-те бара и да си направят по някоя и друга слънчева баня.

Тълпата е толкова разнообразна, колкото разнообразно е било и миналото на града: семействата изкарват около седмица, наслаждавайки се на водата, около 20-тина годишните и отгоре идват, за да заработят по някой долар или за да се отдадат на купони, а нарастващото общество на гейовете намира тук огромен брой заведения, предназначени за него.

Кий Уест е най-южната точка, до която можете да стигнете от континентална Америка без да се налага да се качвате на кораб или да наемате яхта. Той се намира на края на пътя, затова му се наслаждавайте.

Разделен на два сектора, източната част на Кий Уест предлага на своите посетители множество луксозни вили, шикозни хотели и молове. Тук се намира и летището. Красиви старинни къщи, украсени с раковини са декорацията на Стария град.

Най-лесният начин да стигнете до Кий Уест е с кола, въпреки че карането в града не е нито лесно, нито необходимо. В никакъв случай не паркирайте нощно време по мостовете, тъй като глобите за такова нарушение са наистина солени.

Не можете да напуснете Кий Уест без да сте посетили Домът на Ърнест Хемингуей, в който той през 1940 г. е написал "За кого бие камбаната" - филмиран през 1943 година, с участието на Гари Купър и Ингрид Бергман, а през 1961 г. - "Снеговете на Килиманджаро". След като разберете историите за живота на Хемингуей, които ще чуете от местния гид, ще се натъкнете и на друга атракция- над 50-те родственици на неговата котка, сред които се срещат и такива с повече пръсти на лапите.

Град Кий Уест

Разходката из музеят, кръстен Малката бяла къща на Хари Труман, ще Ви покаже много от живота на един от най-великите водачи на Америка.

В Кий Уест ще чуете и много истории за капитан Тони Тарачино и неговата нестандартна философия. Той пристига на острова, бягайки от многобройните жени от Ню Джърси, които го преследват, защото им е изневерил. Попадайки в Кий Уест той намира градче, пълно със запустели барове и в което на всяка крачка дебне някаква опасност. Именно в тази обстановка той успява да забогатее, става собственик на казино и на няколко други заведения.

Решава да се кандидатира за кмет и през 1989 г. наистина е избран. Макар че не е преизбиран, неговата популярност нараства неимоверно. Всеки жител на малкия остров е чувал за неговите думи: "Познавам всяка стриптизьорка в града. Точно преди да умра, ще помоля всяка една от тях да дойде и да застане над ковчега ми. Когато умра, ако не стана от него при тази гледка, значи наистина можете да ме погребете".

Въпреки че самият град не притежава кой знае какви забележителности, като изключим домовете на великолепните писатели, той ще Ви зареди с позитивно настроение. Споменатата история за Тони Тарачино е само част от това, което ще чуете за интересните и колоритни личности, които някога са живяли или продължават да живеят в Кий Уест.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати