Мисула

11.03.2014
Мисула

Всяка година Америка привлича безброй туристи към себе си, най-вече заради красивата природа, с която е популярна навсякъде по света. Наред с красивите плажове, които предлагат Хаваите, вековните гори и дивият живот в някой от многобройните ѝ национални паркове, тя действа като магнит и заради красивите си малки курортни градчета, предлагащи уют и комфорт на своите гости. Типичен пример за това е Мисула (Missoula), разположен в центъра на Монтана. Той е населяван от около 50 000 души и освен с многобройните атракции, които предлага, е известен и като родното място на американския писател Дейвид Линч.

Сравнително либерален рай сред консервативен щат като Монтана, Мисула привлича всеки ден все повече туристи със своя съвременен център и безброй възможности за забавление сред природата. Като дом на Университета на Монтана, сърцето на града е изпълнено с многобройни барове, кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене. Обграден от четири планини и пет главни реки, Мисула предлага перфектни възможности за отдих и спорт през всички сезони на годината. Независимо дали сте почитатели на риболова или лова, на катереното или колоезденето, на ските или сноуборда или просто искате да си отпочинете от шума и суетата на големите градове, Мисула е идеалния избор за Вас.

Най-известната забележителност в този приказен град е центъра за парашутизъм. Намира се точно след летището и представлява най-големия тренировъчен център, на който пожарникарите се обучават как да скочат сред обхванати в пламъци гори, което за съжаление често се случва в Щатите. Предлагат се обиколки на туристите, на които чрез специализирана компютърна програма можете да се почувствате като истински герои, скачайки сред пламнали шубраци и вековни дървета.

В парк Caras Riverfront пък се намира една от най-старите въртележки в Америка, която е ръчно изрисувана. Естествено има и куп други забавления, ако сте дошли на почивка заедно с децата си.

Близко разположените паркове и организираните маршрути сред дивата природа превръщат Мисула в рай за почитателите на разходките на открито. Градът се намира и на колоездачния път между Транс-Америка и Великите паркове и всички по-главни улици в него имат велосипедни алеи. В центъра Adventure Cycling можете да получите подробна информация за организираните маршрути, включително и до Транс-Америка и Великите паркове.

Мисула е известен и като Кулинарната столица на Монтана. Предлагат се голям брой иновативни и засукани ястия, които ще впечатлят всички гастрономи. Интересно е че дори и заведенията за бързо хранене ще привлекат вниманието Ви с нестандартни сандвичи или хот-доци.

Западния панаир на Монтана се провежда в Мисула в началото на август. Празнува се с много музика, различни карнавали, шоу с фойерверки и храна и бира на корем.

Можете да посетите Мисула по всяко време на годината, но имайте предвид, че зимата може да е доста студено. През лятото пък градът не е толкова оживен, тъй като студентите излизат във ваканция и повечето от тях се връщат по родните си места.

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати